Results 1 to 18 of 18

Thread: Where was SG1 filmed?

  1. #1
    First Lieutenant Automission's Avatar
    Member Since
    May 2008
    Posts
    892

    Default Where was SG1 filmed?

    Was it at Vancouver studios, like Atlantis and Universe?

  2. #2
    First Lieutenant Anon's Avatar
    Member Since
    Jun 2008
    Location
    Not 4chan :D
    Posts
    511

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    bridge studios, vancouver, so yes


    Sig made by squirrely1
    http://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
    *PM me if you clicked on that link*


  3. #3
    Chief Master Sergeant Mcfergeson's Avatar
    Member Since
    Apr 2006
    Posts
    109

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    As in the surrounding woods of Vancouver, B.C. as well.

  4. #4
    First Lieutenant Col.Ads's Avatar
    Member Since
    Feb 2008
    Location
    Aboard my Asgard Mothership
    Posts
    759

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    Yep Vancouver

  5. #5
    First Lieutenant Professor D.H.D. Puddlejumper's Avatar
    Member Since
    Dec 2007
    Location
    Corner of Milky Way & Hyper Drive
    Posts
    847

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    On Canada's west coast it might be added.

    Oh, and the site of the 2010 Winter Olympics.

  6. #6
    Lieutenant Colonel Krisz's Avatar
    Member Since
    Oct 2006
    Location
    Cloverdale,British Columbia,Canada
    Posts
    4,509

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    Quote Originally Posted by Professor D.H.D. Puddlejumper View Post
    On Canada's west coast it might be added.

    Oh, and the site of the 2010 Winter Olympics.
    Here's Teal'c getting ready for the downhill event on Whistler/Blackcomb mountain!

    http://www.gateworld.net/gallery/dis...hp?pos=-129958

  7. #7
    Lieutenant General Pharaoh Atem's Avatar
    Member Since
    Aug 2005
    Location
    Chicago
    Posts
    19,735

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    Quote Originally Posted by Mcfergeson View Post
    As in the surrounding woods of Vancouver, B.C. as well.
    and the north pole for the third movie

  8. #8
    Chief Master Sergeant Mcfergeson's Avatar
    Member Since
    Apr 2006
    Posts
    109

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    Quote Originally Posted by Pharaoh Atem View Post
    and the north pole for the third movie
    They certainly got around, didn't they?

  9. #9

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    you learn more each day.I only relised recently that Stargate was made in Canada.The impression I got when I started to watch it is that it was recorded in LA.
    No I never read the credits until recently. I was in Vancover once for a cuple of days nice place.

  10. #10
    Staff Sergeant ellabooray's Avatar
    Member Since
    Nov 2008
    Location
    New Zealand
    Posts
    63

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    Is every Stargate filmed in Canada?
    SGA is cool.

    Cancellation is not
    .

  11. #11
    Remata'Klan jelgate's Avatar
    Member Since
    Nov 2007
    Location
    injecting self with ketracel white
    Posts
    32,870

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    Quote Originally Posted by ellabooray View Post
    Is every Stargate filmed in Canada?
    No just the majority

  12. #12
    Staff Sergeant ellabooray's Avatar
    Member Since
    Nov 2008
    Location
    New Zealand
    Posts
    63

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    ok
    i just see a lot of posts saying
    im sick of canadian forests being used on the sets

    Thanks : )

    do u have a favourite stargate series?
    SGA is cool.

    Cancellation is not
    .

  13. #13
    Lieutenant Colonel Krisz's Avatar
    Member Since
    Oct 2006
    Location
    Cloverdale,British Columbia,Canada
    Posts
    4,509

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    Quote Originally Posted by ellabooray View Post
    Is every Stargate filmed in Canada?
    All except the original 1994 movie. That was filmed in LA and Arizona.

    A lot of Sci Fi and other shows and movies are filmed in and around Vancouver. I think there is an element of 'Canadian forest' overload as a result! It was even joked about in a show called 'Reaper' where a couple of the characters commented that the forest they were in looked very familiar as seen on TV shows all the time!

    More recent shows I've noticed tend to film more tightly so you don't get too much of the background. They pick more locations that look like a generic US city area like alley ways, building fronts, etc rather than whole streets with the mountains visible at the end of them. They also pick out areas with other trees that are not pine and cedar trees, so that helps.

    I have to say though, it is nice when Vancouver actually stars as itself in some shows I've seen.

  14. #14
    Second Lieutenant GateFanSamJack's Avatar
    Member Since
    Oct 2008
    Posts
    310

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    I just watched season 4 and was amazed they showed a city scape that looked nothing like Colorado Springs in the background when Daniel was about to jump in The Light. Then, I was impressed at a couple scenes in Prodigy that did look like the Air Force Academy, but the commentary said they flew out there for it (still not sure if they were joking, but I think it was the hallway scene that sold Colorado Springs for me before I was a die hard fan).

    One thing about Colorado Springs is that Pike's Peak looms everywhere you go. Your memory of the Wendy's drive-thru is laced with an awareness of where it is relative to you. It would have sold Colorado Springs to have included it here and there, although it might be hard to get the lighting right if they were to cut to Vancouver outdoors because CS is at such high elevation. Even though a camera can only show so much of an angle, the feel of Colorado Springs isn't limited in that way and Pike's Peak in most outdoor shots would have been consistent with the feel of Colorado Springs.

  15. #15
    Captain MechaThor's Avatar
    Member Since
    Nov 2006
    Location
    Uk, London
    Posts
    1,723

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    Stargate has always been filmed in and around Vancouver, using the same old forests and the same old sand pit.

    However the reason the earlier series had allot more varied environments while series 8, 9 & 10 where mostly all the same Forest is due to the fact that Vancouver has apparently had loads of development's over the last 13 years. And allot of the locations and forests they filmed at in the early series have since been developed on, and turned into industrial estates.

    The sand pit they had used for desert worlds like the Tok'ra homeworld, has apparently almost gone, as has that more open and rocky forest they use to use, and the Alpha site location have both gone.
    Banner Made By Me for Me
    The Red Team proudly supports Stargate: Universe, Suck it Blue

  16. #16
    Second Lieutenant GateFanSamJack's Avatar
    Member Since
    Oct 2008
    Posts
    310

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    Vancouver really has to get a handle on that situation or the studios need to buy the sites (only site left?). It's a rare treat for a city to have maintaining parks to be so closely related to maintaining their industry (filming) and whoever let those parks go (at least without letting the studios know to try to bid) is a terrible city manager.

  17. #17

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    I was there about 8 years ago and I tought that all the forestery was national parks owned by the locals.Up where the wire bridge is and the river gourge is.
    It would be a shame to destory all that.

  18. #18
    Lieutenant Colonel Krisz's Avatar
    Member Since
    Oct 2006
    Location
    Cloverdale,British Columbia,Canada
    Posts
    4,509

    Default Re: Where was SG1 filmed?

    Quote Originally Posted by MechaThor View Post
    Stargate has always been filmed in and around Vancouver, using the same old forests and the same old sand pit.

    However the reason the earlier series had allot more varied environments while series 8, 9 & 10 where mostly all the same Forest is due to the fact that Vancouver has apparently had loads of development's over the last 13 years. And allot of the locations and forests they filmed at in the early series have since been developed on, and turned into industrial estates.

    The sand pit they had used for desert worlds like the Tok'ra homeworld, has apparently almost gone, as has that more open and rocky forest they use to use, and the Alpha site location have both gone.
    These areas were closer to the studios in the earlier seasons and you are quite correct in that some have since been built on. Vancouver has seen a crazy spate of construction over the last few years. Condos and new housing developments were going up in every available space with the policy of urban densification. Vancouver is trying to avoid urban sprawl, plus there is only a certain amount of land given the geography of the area. All the gravel pits with the open rocky areas were all areas designated for development once the useful material had been removed for all the infrastructure projects that have been going on. Stargate only took advantage of the availability of these places before the building began.

    Of course it costs more to go further from the studios and whilst these gravel pits and 'deserts' still exist they are generally too far to make the cost of location filming worth it. Local councils in Metro Vancouver such as where I live encourage productions to come to the areas with more rural and open lake and marshland locations with tax credits so that helps a lot. Logistical costs can be high for studio based productions so these still need to weigh up the financial aspect and that is why we tend to see more of the forest on Vancouver's North Shore. Some shows base themselves in the area they want to film in and rent local warehousing or industrial buildings to build indoor sets in. This saves money on maintaining studio buildings and facilities and location shooting costs.

    Many of the locations used in Stargate are in actual parks, protected forests and agricultural land so will not be built on and lost to development.

    Vancouver has become a victim of its own success and doing its best to balance the need for homes and industry, whilst preserving the beauty of the area that draws people and filming in the first place.

Similar Threads

  1. Is SG-1/Atlantis filmed in 24fps?
    By kutjong in forum General Stargate Discussion
    Replies: 15
    Last Post: June 5th, 2008, 05:09 PM
  2. Are All Stargate SG-1 Seasons filmed in High-Def?
    By Gategoer101 in forum SG-1 Science and Tech
    Replies: 5
    Last Post: August 20th, 2006, 11:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •